Vanuit passie en met gevoel

‘Niets voelt zo onomkeerbaar als het definitief afscheid nemen van een geliefd persoon. Met zorg, betrokkenheid en ruimte voor gevoelens willen wij u graag begeleiden bij dit afscheid.’

Wie zijn wij?

Heeft u vragen of wilt u een overlijden melden?
0316-285911 of 0314-392212

Loes_Jannie_en_Jan

Jan en Jannie Huisman

Mensen vragen ons weleens 'Is dat niet ontzettend zwaar werk wat jullie doen, altijd die verdrietige mensen?' Dit is zo maar we zien ook vaak dat een lach en een traan heel dichtbij elkaar liggen, ondanks alle verdriet. Bovendien staat er tegenover dat het erg dankbaar werk is. Het is fijn als nabestaanden aangeven dat zij onze begeleiding als een steun ervaren hebben. Dát is waar we het voor doen. Niet alleen belangrijk is dat de dag van de uitvaart een mooi en goed verloop heeft, ook belangrijk zijn de dagen in de aanloop daar naar toe; de dagen na het overlijden waarin de uitvaart wordt voorbereid en waarin afscheid genomen wordt van de overleden dierbare.

Wij, Jannie en Jan Huisman, zijn in 2005 onze uitvaartonderneming gestart. De interesse voor het uitvaartvak kwam niet zomaar uit de lucht vallen. We maakten er kennis mee via Jannie’s zus die een kleinschalige uitvaartonderneming heeft elders in het land. Toen we op een punt in ons leven waren aanbeland dat wij een andere draai aan ons werkzame leven wilden geven, viel alles op zijn plek.
Zou dit ook iets voor ons zijn? vroegen we ons af.
We waren in de prettige omstandigheid dit te onderzoeken omdat we, wanneer we maar wensten, konden ‘meelopen’ in het bedrijf van Jannie’s zus. In diezelfde periode zijn we beiden uitvaartgerichte opleidingen gaan volgen bij Docendo in Geldermalsen. Gaandeweg werden we steeds enthousiaster en wisten we dat dit het pad was dat we wilden inslaan.
Voor ons was van meet af aan duidelijk dat we niet in loondienst wilden werken maar een eigen bedrijf zouden starten waarin we geheel naar eigen inzicht konden handelen. Inmiddels hebben we een groot aantal families mogen begeleiden en groeit ons bedrijf nog steeds. Daarom hebben wij per 1 november 2016 Loes welkom mogen heten als uitvaartleider.

Loes Jonkers - van Bemmel

Soms kom je op een punt in je leven waarop je weet dat het pad dat je bewandelt niet het juiste is.
In gedachten beredeneer je waarom je doet wat je doet en waarom het belangrijk is om dat te blijven doen.
Maar wát, als je gevoel sterker is dan je gedachten?
Dan kom je op een kruispunt. Wat ben ik dankbaar dat ik op dat kruispunt mijn hart heb durven volgen.

Begin 2016 kwam ik in contact met Jannie en Jan Huisman uitvaartverzorging.
Ons allereerste gesprek voelde voor mij als thuiskomen. Wat een liefdevolle en warme mensen met een groot hart voor het werk dat ze het allerliefste doen.
Vanaf dat moment mocht ik Jannie en Jan assisteren en hielp ik bij de laatste verzorging van de overledenen.
Het gevoel van thuiskomen werd alsmaar sterker, wat een dankbaar werk, en wat een fijn gevoel te mogen ervaren dat moeten werken, mogen werken is geworden. Ik wist het zeker, dit is waar mijn hart ligt. Dit pad wil ik verder bewandelen.

Na het afronden van mijn opleiding tot uitvaartleider ben ik vanaf 1 november 2016 werkzaam als uitvaartleider bij Huisman uitvaartverzorging.

Ik ben Loes Jonkers - van Bemmel en samen met Jannie en Jan sta ik graag voor u klaar, omdat afscheid nemen meer is dan alleen een mooie uitvaart.

Gerrie_Nonny_Bianca_

Gerrie Egberts 

Mijn naam is Gerrie Egberts en ik woon in Duiven.
Nadat ik gestopt ben met werken in de zorg, ben ik als verzorgster bij Huisman uitvaartverzorging gaan werken. Vanuit mijn zorgachtergrond leek het me fijn om in dit werk een nieuwe uitdaging te zoeken.
Als wij bij mensen binnenkomen om de laatste verzorging van de overledene te doen, praten we altijd eerst met de familie. We vragen wat hun wensen zijn, of ze er bij willen zijn en of ze zelf mee willen helpen. Soms is dat voor familie een moeilijke keuze maar het is ook heel fijn om het samen met de familie te mogen doen.
We wassen en kleden de overledene en bij een thuisopbaring zorgen we ervoor dat we alle benodigde spullen bij ons hebben. Opbaren thuis is heel fijn en mooi, in de vertrouwde omgeving kan dan afscheid genomen worden.
Elke dag gaan we kijken of alles er nog goed uitziet.
Mijn ervaring is dat de familie blij en dankbaar is als de overledene er weer mooi en verzorgd uitziet. Dat is dan ook voor ons heel fijn want dan weten we dat we ons werk goed en met respect hebben gedaan.

Nonny Braam

Ik ben Nonny Braam, sinds 2007 als assistente werkzaam bij Huisman uitvaartverzorging.
Dit doe ik met heel veel ‘plezier’, daarbij doel ik dan op het mooie van dit werk.
Het iets kunnen betekenen en doen voor de mensen die het op dat moment erg moeilijk hebben, geeft mij een goed gevoel. Als de nabestaanden kunnen terugzien op een mooi afscheid dan ben ik ook tevreden. Als assistente ondersteun ik, alleen of met een collega-assistente, de uitvaartleider tijdens de afscheidsdienst. Dit houdt in dat ik in de kerk, het crematorium of op een andere locatie alle ondersteunende werkzaamheden doe.
De manier en betrokkenheid waarop Huisman uitvaartverzorging werkt, trok mij gelijk aan. Ik hoop dan ook dat ik dit werk nog jaren mag blijven doen.

Bianca Valk

Ik wil me even aan u voorstellen. Ik ben Bianca Valk en kom uit Doetinchem.
Ik ben als assistente en tevens ook voor de verzorging werkzaam bij Huisman uitvaartverzorging.
Ik heb mijn hart gevolgd toen ik voor het uitvaartvak koos.
Hiervoor zet ik mij elke keer ook helemaal in. Als assistente ondersteun ik, vaak samen met een collega-assistente, de uitvaartleider tijdens de afscheidsbijeenkomst zodat het afscheid goed verloopt. In de functie van verzorgster was en kleed ik, samen met een collega of met de familie, de overledene. Ik vind het dankbaar werk en ben ook zeer enthousiast over de samenwerking binnen ons team.

Omdat afscheid nemen meer is dan alleen een mooie uitvaart