Duiven Uitvaartverzorging in Duiven en omgeving

Duiven uitvaartonderneming regelen crematie of begrafenis

Wij verzorgen de begrafenis of crematie in Duiven, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Onze kleinschalige en onafhankelijke uitvaartonderneming is onder meer werkzaam in Duiven en omgeving. Ons werkgebied is Liemers, Achterhoek en omgeving Arnhem.

Indien u hierover meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen. 

Heeft u vragen of wilt u een overlijden melden?
0316-285911 of 0314-392212

Profielfoto_Jan_en_Jannie

Uitvaartverzorging in Duiven en omgeving

De gemeente Duiven bestaat uit de drie dorpen Duiven, Groessen en Loo en er wonen ruim 25.000 inwoners. Van 1986 tot en met 1994 is Duiven groeigemeente geweest. Randgemeenten van Duiven zijn Zevenaar en Westervoort.

De uitvaartverzorging in de gemeente Duiven is deels ons werkgebied.

Opbaren

In Duiven kan men opbaren in het gebouw bij algemene begraafplaats ’t Heijlige Lant aan de Rijksweg 140 te Duiven. Hier kan men op afspraak afscheid nemen van de dierbare overledene. In het dichtbij gelegen Loo bevindt zich onze onderneming, Jannie en Jan Huisman uitvaartverzorging. Wij hebben aan de Loostraat 30, waar wij ook wonen en kantoor houden, een 24-uurskamer ofwel sleutelkamer. Nabestaanden krijgen de sleutel zodat zij op elk gewenst hun dierbare kunnen bezoeken. Hoewel zij groot voorstander zijn van thuis opbaren, kan deze kamer een goed alternatief zijn als een thuisopbaring geen optie is.

Voor ouderen in verzorgingshuis Thuvine of Liemerije, locatie Droostaete is het mogelijk om in de kamer van het tehuis op te baren. De familie wil hier weleens voor kiezen omdat zij deze kamer als ‘het laatste thuis’ van de overledene beschouwt. Behalve de familie heeft ook het verzorgend personeel toegang tot de kamer zodat ook zíj  afscheid kunnen nemen en een periode van zorg voor hun cliënt kunnen afsluiten.

Qua ziekenhuis wordt veelal gebruik gemaakt van het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem / Zevenaar en soms van het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem dat kleinschaliger is. De mortuaria van deze ziekenhuizen bieden geen opbaarmogelijkheden tenzij het een confrontatie van de nabestaanden met de overledene betreft, bijvoorbeeld na een verkeersongeval.

Crematoria en begraafplaatsen

Vanuit Duiven, Groessen en Loo is het voor de hand liggend om naar crematorium Moscowa te Arnhem of crematorium Dieren te gaan. Als het gezelschap klein is, kan worden overwogen om voor crematorium Slangenburg te Doetinchem te kiezen. Behalve de Van Baerzaal voor grote groepen mensen beschikt dit crematorium over ’t Voorhuus, een kleine ceremonieruimte, voor groepen tot 25 personen.

De gemeente Duiven heeft algemene begraafplaats ’t Heijlige Lant in beheer. Voor het overige zijn er de begraafplaatsen bij de H. Remigiuskerk te Duiven, de H. Andreaskerk te Groesen en de H. Antonius Abtkerk te Loo. Naast begraven zijn hier diverse mogelijkheden voor het plaatsen van urnen en/of het verstrooien van as.

Wij begeleiden ook uitvaarten in onder meer de regio DoetinchemDuivenDoesburg, Hummelo, Keppel, WestervoortZevenaarDidam en Arnhem.

Uitvaartzorg vanuit passie en met gevoel