Wij kunnen de uitvaart verzorgen, ongeacht of en waar u verzekerd bent

Verzekeringen en uitvaartkosten

‘Ik ben elders verzekerd. Kan ik jullie toch inschakelen als ik wil dat jullie de uitvaart verzorgen?’ en 'Wat kost een uitvaart?' Dit zijn vragen die ons regelmatig bereiken.

Heeft u vragen of wilt u een overlijden melden?
0316-285911 of 0314-392212

Bij zowel een naturaverzekering als een kapitaalverzekering kunt u zelfstandig beslissen om gebruik te maken van onze diensten. Als u voor onze begeleiding kiest, nemen wij contact op met de verzekeringsmaatschappij om het overlijden te melden. Ook kunnen wij voor u de afwikkeling van de polis(sen) met de verzekeraar verzorgen. Als u vragen heeft over de hoogte van de uitvaartkosten - of u nu wel of niet verzekerd bent - dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Uitvaartverzekeringen

Mogelijk heeft u een uitvaartverzekering die de kosten (grotendeels) vergoedt. Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen, te weten de naturaverzekering en de kapitaalverzekering.

Bij een naturaverzekering wordt de uitvaart door de verzekeraar verzorgd conform de in de polis genoemde voorwaarden. Het is geen verplichting dat u hen de uitvaart laat verzorgen. Als u kiest voor een andere uitvaartonderneming dan krijgt u een bedrag uitgekeerd.    

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een geldbedrag uit. Ook dan kunt u zelf uw uitvaartonderneming kiezen.

U kunt geheel vrijblijvend een kostenraming aanvragen of in een voorgesprek uw wensen kenbaar maken.

Wat kost nu een uitvaart?

'Wat kost een uitvaart?' is een veelgestelde vraag. Elke uitvaart is echter anders en afgestemd op uw persoonlijke wensen. Wat een uitvaart kost ,is dan ook sterk afhankelijk van de wensen. Wij vinden het belangrijk dat u snel duidelijkheid heeft over de kosten. Als wij weten wat uw wensen zijn, ontvangt u van ons binnen 24 uur de kostenbegroting.

Gemiddeld kost een crematie tussen de € 4.500,- en € 6.500,-. De kosten voor een begrafenis liggen gemiddeld tussen de  € 6.000,- tot € 8.000,-. Dat de kosten voor een begrafenis hoger zijn, is het gevolg van de grafrechten die voor een graf moeten worden betaald.

Uitvaartzorg vanuit passie en met gevoel